logo
image1 image2 image3

LSU-10 JÚNIUS 3. UTOLSÓ FORDULÓ

Múlt hét vasárnap, június 3-án a HUVK SE csapata ellen játszottuk utolsó mérkőzésünket az LSU-10 Budapest Baby Bajnokság alsóházában.

 

5 az 5 ellen alig-alig kaptunk gólt, a Honvéd 11 találata vagy megúszásból vagy kiállítás után született, támadásban pedig néha már vízilabdára emlékeztető mozzanatokat is láthattunk a mieinktől.

A végeredménnyel (11:4 a Honvéd javára) így is elégedettek lehetünk.

Soma

LSUutolso

DVL BABY "A" Május 27. Kaposvár

A DVL Baby A bajnokság felsőházának utolsó előtti fordulóját rendezték Kaposváron múlt vasárnap, május 27-én.

Egy meghatározó és néhány további 2007-es születésű játékosunk távolléte miatt több kevésbé “rutinos” és fiatalabb játékosunk is a szokásosnál nagyobb szerepet kapott mindkét mérkőzésen.

Ennek ellenére a KVSE csapata ellen, az első, megalázó arányú vereség után most tisztességgel helyt álltunk. A végeredmény 2:8 lett, több gólhelyzetet is sikerült kialakítanunk, a gólok elmaradtak azonban.

A második mérkőzésünk már messze rosszabbul sikerült. Fáradtabbak is voltak már a gyerekek, ahogy az egész éves fáradtság is egyre jobban ütközik ki rajtuk. Az az AVUS, aki ellen korábban rendre kevés gólos, szűk vereségeket szenvedtünk, az első három negyedben minden téren magasan fölénk nőtt. Meglepő módon a negyedik negyedben viszont - cseppnyi túlzással - akkor lőttünk gólt, amikor akartunk, igaz ugyan, hogy ők is.

Egészében nézve ez nem az a forduló volt, amiből komolyabb konzekvenciákat kellene levonnunk, ha teljes kerettel állunk ki, valószínűleg szakmailag jobban értékelhető mérkőzéseket sikerült volna játszanunk.

Soma

http://www.waterpolo.hu/meccs/47472

http://www.waterpolo.hu/meccs/47470

LSU-10 MÁJUS 13

Múlt vasárnap, 2018. május 13-án játszottuk 4. mérkőzésünket az LSU-10 Budapest Baby Bajnokság Piros csoportjában.

Ellenfelünk az őszi szezonban velünk azonos csoportban versenyző Oázis SC csapata volt. Súlyos, 8:2-es vereséget szenvedtünk.

Sem védekezésben, sem támadásban nem volt pozitívan értékelhető momentum részünkről, egy olyan csapat ellen ráadásul, amelyik gyakorlatilag egy akcelerált játékosból és az azt kiszolgáló, a mieinknél adottságokban és képességekben alacsonyabb szinten álló “személyzetből” áll.

Az egy szál játékost nem sikerült semlegesítenünk, vagy gólt lőtt, vagy kiállítást/büntetőt harcolt ki (egytől egyig jogosak voltak sajnos az ítéletek). Támadásaink pedig nem hogy haloványak voltak, azt kell mondjam, NEM voltak. Álltunk egy helyben, az egyébként megfelelő úszástudással rendelkező játékosaink fásultan, különösebb kedv és akarat nélkül indultak csak el, ha egyáltalán elindultak.

Pozitív azonban, hogy a rengeteg hibás “pontot”, hiányosságot felismerve, rendszerezve, átbeszélve Szabi bácsival, többek között ezen a mérkőzéseken tapasztaltak alapján is, meg tudtuk és meg is határoztuk azt az irányt, ami mentén haladva építjük fel a HabaWaba tornáig hátralévő időszak edzéseit: megnöveltük a heti edzések óraszámát, és alapjaiban változtattunk/változtatunk az edzések struktúráján is.

Soma

DVL BABY "A" Április 29. Szombathely

Múlt vasárnap a szombathelyi uszoda adott otthont a DVL Baby A bajnokság felsőházi rájátszása 3. fordulójának.

Két mérkőzést játszottunk. Az első mérkőzésen ellenfelünk a Kaposvári VK csapata volt. Sajnos sima, 6:3-as vereséget szenvedtünk. A kapott 6 gól nem sok, 3 lőtt góllal viszont nehéz meccset nyerni. A fő tanulság (leginkább nekem), hogy az egy az egy elleni játékot sokkal többet kell gyakoroljuk, hogy egy közel azonos vagy akár nálunk erősebb ellenféllel szemben is felvehessük a versenyt, hogy ne ijedjenek meg a gyerekek, tudjanak és merjenek is elindulni ember mellől. Kevés, sőt azt mondhatom, semmilyen dinamikus mozgást nem láttam, játékosaink (szinte egytől egyig) egy helyben álltak a pályán, aki el is indult volna, az is megállt, ahogy minimális fizikai ellenállást tapasztalt. Hangsúlyozom, ez számomra tanulság igazán, a játék ezen elemére jóval több hangsúlyt kell fektetnem/fektetnünk a jövőben.

A második, PSN Zrt. Sportiskola (Pécs) elleni meccs abszolút más, mondhatnám ellentétes képet mutatott. 11:2-re nyertünk, logikus is, hogy egy gyengébb ellenféllel szemben bátrabban mozogtak a gyerekek. Pozitív számomra, hogy - ha nem is a mérkőzés egésze alatt, de bizonyos szituációkban - tervezett, felépített támadásokat vezettünk, sokszor tűnt úgy, hogy önmaguktól a “jó” megoldásokat választották a gyerekek, ráadásul most a befejezésekkel sem volt különösebb probléma. Ezt a játékot, játékstílust, bátorságot, az egyes szituációkban tapasztalt előrelátó gondolkodást kellene átvigyük a nálunk erősebb ellenfelekkel szembeni mérkőzéseinkre is, bizonyosan szorosabb mérkőzéseket eredményezne, illetve fog eredményezni.

Soma

http://www.waterpolo.hu/meccs/47463

 
 
dvlbabyA0429

DVL. BABY "A" április 29.

2018. április 22-én, Százhalombattán játszottuk harmadik mérkőzésünket az LSU-10 BBB Piros csoportjában.

Cseppet foghíjas csapattal érkeztünk a mérkőzésre, ez azonban nem okozott problémát, könnyen vettük az “akadályt” a csoport (egyben a bajnokság) valószínűsíthetően leggyengébb játékerőt képviselő csapata, a Bókay-KSI együttese ellen.

A kérdés csak a különbség mértéke volt, végül 12:4 arányban diadalmaskodtunk. Máté a szokásos - kiemelkedően jó - formáját hozta a kapuban, aminek pedig külön örülök, hogy a 12 lőtt gólunkon négy játékosunk osztozott, csapatként arattunk tehát sikert.

Úszástudásban, technikai felkészültségben és taktikailag egyaránt az ellenfél fölé nőttünk, és azt gondolom, hogy - bár szakmailag az ilyen mérkőzésekből kevesebbet lehet tanulni - szüksége van a gyerekeknek néha efféle meccsekre, önbizalomnövelés és a motiváció megerősítése céljából is.

Soma

babyAápr22

1996 Váci Vízilabda SE hivatalos weboldala

2600 Vác, Ady Endre sétány 16.

e-mail: vacivizilabdase@gmail.com

Egyesületi számlaszám: OTP: 11742094-20150279